St. John the Baptist Preaching in the Wilderness by Anton Raphael Mengs

St. John the Baptist

A Prayer on the Passion of St. John the Baptist

O God, You raised up
St John the Baptist
to prepare a perfect
person for Christ.
We call upon St John’s
intercession to properly
prepare us with a true sense
of repentance to receive
Your grace and salvation.
Make us faithful to truth and justice,
as You did Your servant,
John the Baptist, herald of
Your Son’s birth and death.
Lord, may You
increase Your life within us.
Amen.

Share This Prayer

Comments

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SUZANA FILOMENA MONIKA
SUZANA FILOMENA MONIKA

Kraftfull bön till Johannes Döparen
comment image?resize=446%2C768&ssl=1
Kraftfull bön till Johannes DöparenO Gud,
Du reste upp Johannes Döparen för
att förbereda en fullkomlig person för Kristus.
Vi kallar pÄ Johannes förbön för att ordentligt förbereda oss med en sann
kÀnsla av Änger
för att ta emot Din
nÄd och frÀlsning.
Gör oss trogna mot Sanning och rÀttvisa, sÄ som Du gjorde Din tjÀnare, Johannes Döparen,

förebud om Din Sons
födelse och död. Herre, mÄ Du öka
Ditt liv inom oss.
Amen.
Om Johannes Döparen

Johannes födelse förutsades av en Ă€ngel till Herren till sin far, Zachary, som offrade rökelse i templet. Det var Johannes öde att bereda Kristi vĂ€g. Redan i livmodern kĂ€nde den helige Johannes Jesu och Marias nĂ€rvaro — hoppade av glĂ€dje över MĂ€nniskosonens glada ankomst. I sin ungdom förblev han dold, eftersom Jesu liv ocksĂ„ var dolt.

Men innan Kristi offentliga liv började ledde en gudomlig impuls Johannes ut i öknen dÀr han i tystnad och bön började rena sin egen sjÀl. Sedan, nÀr folkmassor bröt in i hans ensamhet, ville han att de skulle fly frÄn den kommande vreden och gav dem botens dop med vatten, medan de bekÀnde sina synder. Till sist stod det i folkmassan En som den helige Johannes inte kÀnde, tills en röst inifrÄn berÀttade för honom att det var hans Herre, Jesus Kristus.

Med Johannes dop började Kristus sin tjĂ€nst för sitt folks synder, och Johannes sĂ„g den Helige Ande sĂ€nka sig i kroppslig form över honom. DĂ„ var helgonets verk avslutat. Han behövde bara peka sina egna lĂ€rjungar pĂ„ Guds lamm; Han behövde bara minska nĂ€r Kristus vĂ€xte (Joh 3:30). “Jag sa till dig”, sade han, “att jag inte Ă€r Kristus.” Sedan sĂ„g han alla mĂ€nniskor lĂ€mna honom och gĂ„ för att följa Kristus.

Den helige Johannes halshöggs kort dÀrefter av Herodes och hans hustru Salome för att de djÀrvt tillrÀttavisat dem för deras skandalösa Àktenskapsbrott. Han dog som den förste martyren och siste profeten ungefÀr ett Är före korsfÀstelsen av vÄr Herre och FrÀlsare Jesus Kristus.

St John, be för oss!

Högtidsdag: 24

juni Namn Betydelse: “Guds gĂ„va”

Skyddshelgon för: dop, fÄgelhandlare, epilepsi, konvulsioner

Vad gjorde Johannes Döparen stor?

Den helige Johannes största styrka var hans fokuserade och trofasta hĂ€ngivenhet till Guds kallelse i sitt liv. Med naziritlöftet för livet personifierade han termen “avskild för Gud”. Johannes visste att han hade fĂ„tt ett sĂ€rskilt arbete att utföra och han gav sig ivĂ€g med sĂ€llsam, orubblig lydnad för att uppfylla det uppdraget. Med andra ord Ă€r Johannes Döparen kĂ€nd för att peka mĂ€nniskan bortom detta liv till korset.

Vad sa Jesus om Johannes Döparen?

Jesus kallade Johannes Döparen för “den störste profeten”. Han sa att Johannes mission hade profeterats genom hela den heliga skrift, och att han var hans föregĂ„ngare och Guds budbĂ€rare. Johannes levde sina Ă„r i öknen och predikade ett budskap om omvĂ€ndelse och det kommande himmelriket som nu var nĂ€ra i Jesus.

Search for Prayers